efterårssalat MED quinoa og sød kartoffel

PA091475.jpg
 

Råvarer:
Quinoa 100 g.
Grønkål 4 håndfulde
Sød kartoffel 5-6 stk.
Paranødder 100 g.
Feta 100 g.
Olie/eddike dress.:
1 dl. olivenolie + 1 dl. eddike (fx. sherry, hvidvin eller balsamico)
1 spsk. sennep

(Evt. med Græskar + Græskarkerner)


🕑 Tid: ca. 40 min.
Mad til: ca. 2 pers.

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 200 grader, og sæt en gryde med vand til at koge. 

  • Skræl de søde kartofler (hvis de er store kan du halvere dem på langs), og bag dem møre i ca. 30-40 min. med lidt olie og salt. Herefter kan du skære dem i den ønskede størrelse. 

  • Skyl quinoaen grundigt, inden den koges i saltet vand i 12-15 minutter, hvorefter den drænes for vand.

  • Skyl grønkålen, og snit/pluk den i den ønsket størrelse (mariner evt. grønkålen i lidt olie/eddike dressing).

  • Nødderne hakkes groft, og osten smuldres med hænderne. (Rist evt. nødderne, på en pande eller i ovnen ved 120 grader, til de gyldne indeni)

  • Olie/eddike vinaigrette: 1 spsk. sennep, 1 dl olivenolie, 1 dl. eddike (fx. sherry, hvidvin eller balsamico) piskes sammen (eller rystes sammen i en lille dunk eller flaske)

  • Smag salaten til med salt/peber og evt. citronsaft.

Tip:

Denne salat kan både nydes lun og kold
Salaten kan også laves med bagt græskar og ristede græskarkerner

Kristina Bernat

Designing websites for customers

https://bernatcreative.com
Forrige
Forrige

Quinoa med avocado