efterårssalat MED quinoa og sød kartoffel
Råvarer:
Quinoa 100 g.
Grønkål 4 håndfulde
Sød kartoffel 5-6 stk.
Paranødder 100 g.
Feta 100 g.
Olie/eddike dress.:
1 dl. olivenolie + 1 dl. eddike (fx. sherry, hvidvin eller balsamico)
1 spsk. sennep
(Evt. med Græskar + Græskarkerner)
🕑 Tid: ca. 40 min.
Mad til: ca. 2 pers.
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader, og sæt en gryde med vand til at koge.
Skræl de søde kartofler (hvis de er store kan du halvere dem på langs), og bag dem møre i ca. 30-40 min. med lidt olie og salt. Herefter kan du skære dem i den ønskede størrelse.
Skyl quinoaen grundigt, inden den koges i saltet vand i 12-15 minutter, hvorefter den drænes for vand.
Skyl grønkålen, og snit/pluk den i den ønsket størrelse (mariner evt. grønkålen i lidt olie/eddike dressing).
Nødderne hakkes groft, og osten smuldres med hænderne. (Rist evt. nødderne, på en pande eller i ovnen ved 120 grader, til de gyldne indeni)
Olie/eddike vinaigrette: 1 spsk. sennep, 1 dl olivenolie, 1 dl. eddike (fx. sherry, hvidvin eller balsamico) piskes sammen (eller rystes sammen i en lille dunk eller flaske)
Smag salaten til med salt/peber og evt. citronsaft.
Tip:
Denne salat kan både nydes lun og kold
Salaten kan også laves med bagt græskar og ristede græskarkerner