L1020723.jpg

Quinoa tilberedning

Kogning af quinoa er meget nemt. Følg denne simple quinoa tilberedning:

Quinoa pr person: ca. 1 dl

  • Step 1: Hvordan skyller man quinoa? Skyl quinoaen i en sigte. Alternativt i en skål, hvor du rører quinoaen rundt i vandet. Fjern vandet efter omrøring.

  • Step 2: Dernæst fylder du quinoa og vand i en gryde i målstok 1:2 (eks. 1 dl quinoa og 2 dl vand).

  • Step 3: Den skal simre-koge under låg i ca. 12-15 indtil quinoaen har samme konsistens som færdigkogte ris. Husk at gryden skal have låg på, når quinoaen simre-koger.

  • Step 4: Til slut kan du evt. vende quinoaen i lidt salt.

Du kan bl.a. bruge quinoa som erstatning til ris, bulgur eller couscous. Det betyder, at den er perfekt i grød, supper, brød, müsli eller til at blande i salater. Derudover har quinoa den idéelle konsistens til at lave quinoa bøffer af.

Find inspiration til din quinoa tilberedning. Vores egen quinoa kok kommer løbende med nye lækre quinoa opskrifter, som er lige til at gå til: Quinoa opskrifter