Quinoa-risotto med græskar og kerner

Quinoa risotto_Simple Feast.jpg
 

Råvarer:
●  400 g hokkaidogræskar

●  1 spsk. smagsneutral olie

●  1 fed hvidløg (gerne sort, fermenteret), finthakket

●  1 æble, grofthakket

●  1 stort løg, grofthakket

●  1 citron, saft og skal

●  4 dl grøntsagsfond

●  Salt og friskkværnet peber

●  300 g hvid quinoa

●  200 g hel boghvede

●  50 g solsikkekerner

●  6 dl vand

●  1 tsk. salt

●  Urter til anretning (bronze-fennikel, løvstikke, dild)


Mad til: ca. 4 pers.

Fremgangsmåde:

●  Vask hokkaidogræskaret, fjern stilk og kerner og skær det i grove tern.

●  Sautér løg, hvidløg og æble i lidt olie, til løgene bliver klare. Tilsæt græskartern og steg

yderligere et par min. ved mellemvarme.

●  Hæld grøntsagsfond over og lad græskar og de øvrige ingredienser simre under låg i

20-30 min, til det er helt mørt. Tilsæt mere væske undervejs, om nødvendigt.

●  Blend det hele, til det er helt glat, og smag til med salt, peber og citronsaft.

●  Bring boghvedekerner i kog i letsaltet vand. Tilsæt solsikkekerner samt skyllet og

afdryppet quinoa efter 5 min. Lad det simre under låg i 15 min., eller til de er møre.

●  Dræn de kogte kerner for eventuel overskydende væske og vend med græskarpuréen. Smag til med salt og peber.

●  Anret quinoa-risottoen i en stor skål og afslut med friskrevet citronskal og en god håndfuld friske urter og eventuelt et dryp god olie eller en spiseskefuld syrlig yoghurt.

Kristina Bernat

Designing websites for customers

https://bernatcreative.com
Forrige
Forrige

Lolland-falster lovestorm (video)

Næste
Næste

Lun quinoasalat med peberfrugt og citrusdressing