Lolland-falster lovestorm (video)

RO’UM-flamberet svinemørbrad og quinoasalat.jpeg
 

Tak til: https://madpaamangemaader.dk/ for denne udsøgte ret. Lavet udelukkende af råvare fra Lolland-Falster.

Råvarer:

Quinoasalat

  • 3 dl quinoa

  • ¼ spidskålshoved

  • 1 syrligt æble fx fra Lolle Frugt

Vinaigrette til quinoasalaten

  • 2 spsk. RO’UM lagret på Egetræ

  • 2 spsk. Olivenolie

  • 2 spsk. Fra Fejø æblesirup

  • 2 spsk. Fra Fejø æbleeddike

  • Saft fra ½ citron

  • 1 tsk. Sennep

  • Salt og peber

Kød

  • 1 stor svinemørbrad fx fra Lollandsgrisen

Stegning og flambering

  • Smør til stegning

  • 1 dl. ingefærshot med æble fx fra WISH by Seimei

  • 1,5-2 dl. RO’UM lagret på Egetræ


🕑 Tid: ca. 35 min.
Mad til: ca. 4 pers.

Fremgangsmåde:

Quinoasalat

  • Skyl quinoaen.

  • Kog quinoaen i 13-15 minutter i letsaltet vand og stil dem på køl herefter, så de er kølet af til de skal bruges i salaten.

  • Skær spidskålen og æblet i tynde, fine strimler og kom det i en skål sammen med den afkølede quinoa.

Vinaigrette til quinoasalaten

  • Miks alle ingredienserne sammen i en skål og hæld det over quinoasalaten.

Kød

  • Puds svinemørbraden så den er fri for sener.

  • Skær den i det ønskede antal stykker, du vælger at vil bruge. SØrg for der er lidt tykkelse på stykkerne, så de ikke bliver tørre under stegning og flambering.

  • Bank bøfferne, så de bliver lidt fladere til stegningen.

  • Sørg for der er god varme på stegepanden.

  • Kom en god klat smør på panden og steg mørbradbøfferne.

  • Når bøfferne er ved at være færdige, hældes der ingefærshot med æble over kødet, så det vil karamellisere omkring bøfferne.

  • Flambér mørbradbøfferne i RO’UM: sørg for at spiritussen er varmet op i 10 sekunder i mikrobølgeovnen, så varmen passer til panden – tilsæt en lille smule salt til din RO’Um, det vil give flotte flammer!

  • Pas på loft og lamper, hæld RO’UM på den varme pande, sæt ild til dampene fra spiritussen og flambér dine bøffer.

  • Anret dine bøffer med quinoasalaten – spis straks.

  • Velbekomme!

Kristina Bernat

Designing websites for customers

https://bernatcreative.com
Forrige
Forrige

Quinoa knækbrød

Næste
Næste

Quinoa-risotto med græskar og kerner