Quinoa bøffer

PA091512.jpg
 

Råvarer:
Quinoa 300 g kogt
2 æg
200 g stegte svampe
2 dl ristede løg
2 små løg (el. 1 stort)
3 fed hvidløg
2 spsk paprika
1 tsk spidskommen
½ tsk cayennepeber
1 citron (saft)
1 lille dåse tomatpure

salt /peber


🕑 Tid: ca. 35 min.
Mad til: ca. 2 pers.

 
PA091542.jpg

Fremgangsmåde:

  • Skyl quinoaen grundigt, inden den koges i saltet vand i 12-15 minutter, hvorefter den drænes for vand.

  • Rens og halver svampe. Disse skal steges godt af på en pande, så de får farve. 

  • Halver løg og hvidløg, og snit det i skiver. Dette steges let af sammen med svampene. 

  • Herefter kommer du yderligere på samme pande, tomatpure og krydderier, og steger også dette let af. 

  • Blend æg, citronsaft, ristede løg + svampe/løg/tomat blandingen, + salt/peber. 

  • Herefter kommer du den kogte quinoa i blenderen, og blender det hele sammen.

    •  Det gør ikke noget hvis det øverste lag quinoa i blenderen ikke bliver blendet helt ud, dette giver blot en god konsistens. Du skal måske tænde og slukke din blender et par gange, og røre rundt i den. 

  • Nu skulle du gerne have en “fars” med god fast konsistens, og let rød farve, der er let at forme til “bøffer”. Til sidst skal de blot steges på en pande, først i olie, og til slut med en klat smør på panden, et par minutter på hver side. 

Bøffen kan serveres med en skive cheddar ovenpå.

Tip: for at stege lækre svampe, kan du lægge de halve svampe, på en meget varm tør pande, med skæresiden nedad, i et par minutter. Først efter et par minutter tilsætter du olie, og så vil svampene stege flot brune, og til sidst tilsætte en lille klat smør og lidt salt og peber.

Kristina Bernat

Designing websites for customers

https://bernatcreative.com
Forrige
Forrige

Quinoa a la mande (video)

Næste
Næste

vegetarisk gryderet med quinoa